Nike Air Zoom Alphafly NEXT%-Villám teszt

Nike AIR ZOOM ALPHAFLY NEXT%

Sziasztok, a következő pár sorban az én tapasztalatomat írnám le a Nike csodacipőjéről!

Volt lehetőségem kipróbálni a Nike alphafly next futócipőt.
Azt azért hozzáteszem, hogy ez 2 futást ölelt fel. Több ideig volt nálam, de elég volt ennyit benne futni..

Kezdjük is:
Ha röviden szeretném leírni, akkor nekem nem vált be, sőt mi több, kifejezetten rossz volt benne futni!

Most akkor picit hosszabban.
Tudom, hogy ez a cipő kifejezetten a gyors futásra lett fejlesztve, ezért én egy másik cipőben kezdtem meg a bemelegítést, majd amikor a lendületesebb részhez értem, akkor váltottam cipőt.
Elkezdtem a futást, először 4p-es tempóval, majd szépen kezdtem fokozni. A végén 3:20-as irammal futottam. Kifejezetten fura volt futni benne, valamint 5-6p után elkezdett fájni egy izom a lábszáramban. Inkább megálltam, nem kockáztattam.
Pár perc múlva elmúlt a fájdalom, picit próbálgattam, majd újból futni kezdtem, ezúttal rövid, pár száz métereket akartam futni Kipchoge tempójában (Direkt 2:50-es iramma).
Gyakorlatilag 200m után meg kellett állnom, mert annyira nyílalt a fájdalom a lábszáramban. Ezért hazagyalogoltam.
Egy másik alkalommal is kimentem futni, ott nem volt semmi elvárás, csak kocogni 30p-et, nem nézve az órát! (Kb.: 4:20-40-es iram között volt). Már nem fájt a lászáram, viszont nem volt kényelmes a cipő. Nem éreztem stabilnak. Azt minden túlzás nélkül le merem írni, hogy minden elrugaszkodásnál éreztem, hogy lök előre a cipő. Nem csoda, hogy jobbnál jobb időeredményeket hozott!

Összességében, a felső része nekem nagyon tetszett (igazából csak ez), viszont a talpszerkezet annyira fura (számomra) kialakítású, hogy maradok a rég megszokott cipőknél!

ui.: A cipő leírásában azt írják, hogy több 100 futó segített a tesztelésénél. Azért érdemes lenne megemlíteni, hogy annak 90%-a topp atléta volt!

Bejegyzés megosztása

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőként az Smartrunal kapcsolatos újdonságokról hírleveleinken keresztül.

További blogbejegyzéseink

Hasznos Információk