Hoka Arahi 4

Hoka Arahi 4

A Hokának köszönhetően volt szerencsém kipróbálni a Hoka Arahi 4-et. Amikor megkaptam és a kezembe fogtam, akkor egyből szembeötlött az, hogy egy (kívülről) ilyen robosztus cipő, hogy lehet ennyire könnyű… 🙂
Második megdöbbenésem akkor volt, amikor beleléptem. Egyből nagyon kényelmesnek és puhának tűnt. Talán az egyik legpuhább futócipőnek, amit eddig próbáltam. DE!  Ezek még csak az első felvétel utáni reakcióim voltak.
Első futás:
Amikor elindultam a cipőben (laza 12 km-t akartam futni), akkor még mindig a nagyon kényelmes érzetet nyújtott számomra. Nagyon könnyű volt, habár elsőre kicsit furcsa érzés volt az, hogy sokkal magasabban vagyok benne, mint bármelyik másik cipőmben.
Kellemes volt benne futni az első kilométereket, viszont feltűnt, hogy a puhasága ellenére, lehetne nagyobb a csillapítása. Pedig nem vagyok nagy súlyú, viszont ha egy Asics Kayanoval kellene összehasonlítani, akkor egyértelmű lenne az Asics-es választás… (függetlenül, hogy nem a Kayano a kedvenc cipőm! 🙂
Futottam tovább, majd 6-7 km-nél valami elkezdte törni a jobb talpam belső talpélét… Ilyen nem nagyon szokott lenni, gondoltam majd elmúlik. Már 8-9 km-nél nagyon fájt, amikor hazaértem, levettem a cipőimet, akkor láttam meg, hogy nagyjából egy 3-3.5 cm-es vízhólyaggal lettem gazdagabb. Nem futottam se sokat, se erősen, olyan zokniban voltam, amiben szoktam, így nem tudtam mire vélni. Ezután nagyjából 1,5-2 hetet, úgymond utcai cipőnek használtam, majd ismét futottam benne. Itt a második futásomnál már nem volt semmi probléma, sőt nagyon is kényelmes volt.
Azóta nem jelentkezett egyszer sem ilyen probléma, viszont csak 10-15 km-eket futottam benne. Nem is merek többet ebben a cipőben. Elég volt, hogy egyszer kidörzsölte a lábamat…
Erről a cipőről már hallottam, hogy ilyen problémát okozott másoknál is, de picit szkeptikus voltam, hiszen édesapám (Szöllősi Róbert, ultrafutó) az összes hosszabb versenyén a Hoka Arahi szériákban futott és soha nem volt neki ehhez hasonló problémája. Pedig indult 24 és 48 órás bajnokságokon, valamint az Ultrabalatont is ebben a cipőben teljesítette.

Összegzés: Az első futás után csalódás volt számomra a cipő, viszont 2 hét utcai használat után úgy tűnik, hogy teljesen rendben van már a futásoknál is! 

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőként az Smartrunal kapcsolatos újdonságokról hírleveleinken keresztül.

További blogbejegyzéseink

Hasznos Információk