Fuss jobban! Fuss egészségesebben! Fuss okosabban!

Miért is különleges a sportrehabilitáció?

- A sportrehabilitáció elsődlegesen nem sportolók rehabilitációja, hanem egy olyan, edzésen alapuló mozgásterápia, amely célja az egészség helyreállítása illetve megőrzése.

-A sportrehabilitáció során nem csak az adott sérülés, hanem a teljes test, annak mozgékonysága és mozgásmintái, a különböző élethelyzetek és a pszichés folyamatokra is kiemelt figyelmet kapnak. A rehabilitáció középpontjában maga a sérült áll, így sportolók esetében mindig sportra és magára a sportolóra szabott programról van szó.

- A sérüléshez vezető összefüggések feltárására mellett elengedhetetlenül fontos a kapcsolódó ismeretek átadása.

- Maga a program messze túlmutat az adott sérülés biológia gyógyulásán, hiszen célja az egészséges mindennapokhoz, illetve a sporthoz való visszatérés, illetve a későbbi sérülések megelőzése is.

Miben is segíthetünk neked?

- Komplex – adott esetben sportspecifikus – állapotfelmérés

- A mindennapi élet, illetve az adott sportra jellemző ártalmak feltérképezése

- Rehabilitációs-, prevenciós tanácsadás, illetve személyre szabott program tervezése

- Fascia tréning

- Gerinctréning

- Aktív és passzív, lokális és globális kezelések (pl. kinesio-tape, flossing, SMR, eszközös myofasciális mobilizációs terápia)

Szolgáltatások

Sérülés megelőzési tréning - Sportrehabilitációs tréning

10.000 Ft / alkalom

Rehabilitációs kezelések

5.000 Ft / 30-40 perc

Gyakran feltett kérdések

Mi az a fascia tréning?

A különböző edzésmódszerek és mozgásterápiák elsődlegesen az egyes izmok edzésére koncentrálnak, és figyelmen kívül hagyják, hogy a fascia – eltérő tulajdonságai folytán – egy sajátos tréninget igényel. A fascia tréning a testünk teljes fascia hálójára hatni kívánó, funkcionális mozgásokon alapuló edzésprogram, melynek fő pillérei a helyes légzés elsajátítása, a propriocepció fejlesztése, a fascia megújítása, rugalmasítása, tonizálása és a fascia nyújtása.

Mi az a myofasciális mobilizációs terápia (EMMT)?

AZ EMMT az IASTM (Instrument Assisted Soft Tissue Mobilisation, azaz eszközzel végzett lágyrész mobilizációs terápia) egyik ága. Az ún. fascia kések segítségével végzett fájdalommentes, passzív és aktív kezelés célja a fájdalom csillapítása, a kötőszövet gyógyulásának elősegítése, a mobilitás növelése.

Mi az a flossing terápia?

 A flossing egy kompressziós és mobilizációs technika, melyet egy speciális gumiszalaggal végeznek oly módon, hogy a terápia során az egyes izmokat, ízületeket az ún. floss szalaggal körbe tekerik, majd a kezelendő testrészt célzott gyakorlatokkal mobilizálódik. A kezelés fő célja a mobilitás növelése (az ízületek mozgásterjedelmének növelése, a szöveti feszességek oldása), a fájdalom csillapítása, a gyulladásos folyamatok lezajlódásának felgyorsítása, illetve a testtudat (propriocepció) javítása.

Készülj Katával!

Bor Katalin vagyok és szeretnélek elkísérni az utadon!

A bemutatkozásomat talán a születésemmel kellene kezdeni, valahol ott, amikor azt mondták az anyukámnak, hogy „béna marad”, esetleg folytathatnám olyan emlékekkel, mikor már testnevelésből felmentett tiniként, fűzőben utazom országos bajnokságra, esetleg részletesen felsorolhatnám hosszútáv futásban, triatlonban, duatlonban és aquatlonban magyar- és Európa bajnoki helyezéseimet, eredményeimet. Szerintem ezeknél sokkal fontosabb, hogy mennyire hiszek a változatos mozgásban és a mozgásra épülő terápiák erejében, és hogy szenvedélyesen érdekelnek a mozgásszervi problémák megelőzésének és gyógyításának modern irányzatai.
Egy prevenciós- és rehabilitációs tréner, fascia tréner, gerinc tréner, atlétika szakedző, egy kalandos pályájú sportoló és egy állandóan elfoglalt anyuka őszinte megértésével, tapasztalatával és tudásával szeretném megmutatni neked a jobb teljesítményhez, az egészségesebb élethez, illetve a gyógyuláshoz vezető utat. Mindezek mellett legfontosabb célom, hogy olyan szemléletet és tudást adjak át, amely állandó segítségként szolgálhat akár a mindennapi élet, akár a versenyek kihívásai során

Sportrehabilitációs tréner, Atlétika edző

+36 30 217 8090

Jelentkezés

Kérjük add meg a következő információkat!

Hasznos Információk