SPAR Budapest Maraton versenybeszámoló!

Talán nem túlzás azt állítani, hogy kis hazánkban az utcai futás csúcsa minden évben a SPAR Budapest Maraton. Mi is rengeteg futónak drukkolhattunk és a gratulálhattunk a célban.

A maratoni távot teljesítők:
 
Baranyainé Tóth Ágnes azzal a céllal állt rajthoz, hogy nem csak a maratoni legjobbján, hanem a félmaratoni idején is szeretne javítani. Ági 3:49:18 alatt ért célba, s ezzel a remek futással mindkét álma teljesült, ráadásul több mint 25 percet javított tavalyi maratoni idején. 

Biró Csaba 5:15:42 idővel ért célba. Csaba immáron kétszeres maratonistaként azt is bebizonyította, hogy Berlin után Budapesten is megéri rajthoz állni. 

Daróczi Péter Pál ugyancsak második maratonját futotta. Sajnos már a rajt előtti napon gyomor problémákkal küzdött, így egy kimondottan nehéz versenyzés után,
 3:54:08 idővel ért célba, óriási akarat erőről téve tanúbizonyságot.

Gábor Dávid is egy gyönyörű egyéni csúccsal tudott hazatérni, hiszen 3:53:10 sikerült teljesítenie a több mint 42 km-t.

Hegedűs János az idei versennyel csatlakozott Budapest Maraton Jubileumi Futók Klubjához, ugyanis ez a verseny volt a 10. teljesítése. János élete 3. legjobb idejével, 3:37:14 idővel ért célba.

Kovács Mariann is remekelt, hiszen az ideje 4:17:44 lett, így az egyéni csúcsát 20 perccel javította meg.

László Bernadett több hónapja küzd egy elhúzódó sérüléssel, de ennek ellenére be akarta magának bizonyítani, hogy képes 4 órán belül lefutni a maratont. Berni egy rendkívüli felkészülés után végül 22 percet javított egyéni legjobbján, és 3:50:05 alatt teljesítette a távot. 

Patocskai Tamásnak már két éve nem sikerül faragnia a csúcsán, de most végre sikerült. Igaz olyan szélsebesen futott, hogy egy kanyarban még ki is sodródott és elesett, de így is meg lett neki a 2:48:54-es maraton PB. (Mi lenne, ha nem mindig a hosszú futások maradnának el?!?) 

Rozgonyi Zoltán rutinos maraton futónak számít, az idei volt a 7. maratonja a budapesti pályán. Sajnos felkészülésének utolsó fázisát betegség törte meg, de ígyis 4 órán belüli idővel, 03:57:19-el ért célba.

Stefán Beáta is a „4 órán belüli hölgyek” táborát erősíti. 3:55:24-es időeredménye annak tudatában még többet ér, hogy idén elég sokat ki kellett hagynia az edzésekből.

A 30 km-en indulók:

Birnstingl Noémi 3:11:22 alatt teljesítette élete leghosszabb futását. Nem is akárhogyan, töretlen fejlődését jól jelzi, hogy épp hogy elmaradt eddigi legjobb félmaratoni eredményétől is. 

Feketéné Heidt Tünde sem futott még ilyen sokat. Tünde a rá jellemző szédületes tempóval, 2:28:01 alatt száguldott végig a pályán, ami az abszolút 8., korosztály 1. helyet ért. Róla még biztosan sokat hallunk!
 
Király Detti is most lépte át először a 30-at :), és először beállította félmaratoni legjobbját, majd még hozzátett pár km-t, és 3:12:08 -cel, a rá jellemző rózsás mosollyal ért célba.

Márki-Zay Teodóra is remekelt ezen a távon.  Idén 20 mp/km-rel volt gyorsabb, mint két évvel ezelőtt, s egy fantasztikus 2:46:23-as egyéni csúcsnak tudtak Dáviddal együtt örülni (egy pár 🙂 ). 

A félmaratonisták:

Tibor Halász élete első félmaratonját futotta a Budapest 150 Félmaraton versenyén, ahol fantasztikus idővel, 01:54:12 alatt ért célba.

S végül, de egyáltalán nem utolsó sorban következzen a vasárnapi nap leggyorsabb futója. Zvekán Zsombor szintén a félmaratoni távon versenyzett, és bizonyult a legjobbnak a férfiak mezőnyében. Zsombi 01:12:37-idővel szakította át a virtuális célszalagot.

Szívből gratulálunk Nektek! Büszkék vagyunk Rátok!

Edzők: Bor Kata és Csernus Csaba és Szöllősi Renátó

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőként az Smartrunal kapcsolatos újdonságokról hírleveleinken keresztül.

Hasznos Információk