Idén ősszel is edzőtáboroztunk Mátraházán.

Péntek:

Az edzőtábor első napja igen kalandosan indult. Péntekre országos esőzést jósoltak, ami be is jött. Sőt, megdőlt az ezen a napon lehullott legtöbb csapadék rekordja is, hiszen összesen 80 mm csapadék eset. Szerencsére délutánra az eső elállt, de az első futásunk útvonalát még ideiglenes vízfolyások és vízesések tarkították. Szerintünk mindenkinek örök emlék marad ez röpke kis 10 km.

Vacsora után Rakonczay Gábor és edzője, Lesi Zoltán előadását hallgathattuk meg. Megismerhettük Gábor különleges életútját és hogy hogyan keveredett az ultrafutás világába. Az este folyamán számos fontos gondolattal és felismeréssel lettünk gazdagabbak. És ha ez még mindig nem lett volna elég, a legelszántabbak az éjjel közepén még el is kísérhették Gábort a Kékes tetejére – természetesen futva.

Szombat:

A második nap a csapat egyik fele 18 km-es kört futott, Parádsasvár és Parádhuta érintésével, mely útvonal 700 m szintemelkedést foglalt magában. A csapat másik fele 15 km-t futott Mátrafüred irányába. Szerencsére a szombati idő teljes ellentéte volt az előző napnak, így szikrázó napsütésben gyönyörködhettünk a színes őszi tájban.

A délután a jól megérdemelt wellness és egy kis szieszta következett, a napot pedig kivételesen szabad programmal zártuk – beszélgettünk, ping-pongoztunk, holdfogyatkozást figyeltünk.

Vasárnap:

Mostanra már hagyomány, hogy az edzőtábor utolsó napján „csúcstámadunk ” , így az idén sem lehetett másként. Viszont annyit csavartunk a dolgokon hogy kivételesen nem Mátraházáról, hanem Mátrafüredről rajtoltunk. A kihívás pedig nem volt más, mint a BSI által szervezett Kékes Csúcsfutás Trail útvonala: Mátrafüred  (341 m ) – Sástó – Mátraháza – Kékestetőn (1014 m ). Ezen a 11,6 km-es, 755 m szintemelkedést tartalmazó futáson már nem kell tartalékolni, hiszen dolgunk végeztével már csak az utolsó közös ebéddel kellett „megbirkóznunk”.

Hasznos Információk